KAS BANK en SimCorp kondigen strategische samenwerking aan

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 28/03/2018 13:06
Vandaag kondigen KAS BANK en SimCorp de uitbreiding van een sterke relatie aan door middel van een strategische overeenkomst voor de ontwikkeling van een geïntegreerd investerings- en administratieplatform. Dit platform stelt institutionele beleggers in staat hun backoffice en midoffice uit te besteden aan KAS BANK en biedt hen de flexibiliteit om zich verder te richten op hun core business. Deze overeenkomst combineert het beste van twee werelden voor onze klanten: de expertise van KAS BANK op het gebied van asset services en de technologie van SimCorp.

Er is interesse voor deze dienst omdat de vraag naar outsourcing toeneemt. De eerste uitbestedingsklanten zullen naar verwachting in 2019 aan boord zijn.

Geïntegreerde oplossing voor beleggingsadministratie
De samenwerking tussen SimCorp en KAS BANK is uniek. Het nieuwe beleggings- en administratieplatform biedt klanten en beleggers een 'single version of the truth' op basis van onafhankelijk verzamelde gegevens over hun beleggingen wereldwijd. SimCorp Dimension zal KAS BANK en onze klanten voorzien van een sterk geautomatiseerde en complete oplossing voor beleggingsadministratie- en bewaardiensten. Met één integraal platform als uitgangspunt zullen wij met SimCorp Dimension een geïntegreerde oplossing aanbieden voor de uitbesteding van diensten op het gebied van beleggingsadministratie en bewaarneming.

Sikko van Katwijk, voorzitter van de Raad van Bestuur bij KAS BANK: "De samenwerking met SimCorp is een belangrijke stap in de transformatie van onze organisatie naar een Europese administratiebank. Door onze vier strategische prioriteiten en de toenemende vraag in de markt voor onze diensten biedt deze overeenkomst ons een uitgelezen kans om onze data gedreven diensten uit te breiden en de klanttevredenheid te verhogen”

Klaus Holse, CEO van SimCorp: "Wij zijn verheugd dat wij de samenwerking met KAS BANK verder uitbreiden en daarmee een belangrijk aandeel te hebben in de realisatie van hun strategie. Wij erkennen dat er bedrijven zijn waarvan het businessmodel, om verschillende redenen, niet langer de backoffice functies in eigen huis kunnen uitvoeren. Met deze overeenkomst zijn deze beleggers nu in staat om op basis van deze best practice een efficiënte back office functie te waarborgen.
Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL