Resources legende Ross Beaty koopt grote positie aandelen Equinox Gold + ander nieuws

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 04/03/2018 09:46
Het Canadese Equinox Gold Corp. (TSX.V: EQX) heeft aangekondigd dat legendarische grondstoffenondernemer en tevens voorzitter van het bedrijf, Ross Beaty, zijn persoonlijke belang in het bedrijf fors heeft uitgebreid. Dhr. Beaty heeft recent 22,5 miljoen aandelen Equinox aangekocht, waardoor zijn totale bezit momenteel 41,4 miljoen aandelen bedraagt.

Op 25 oktober 2017 werd al aangekondigd dat Beaty, in aanloop naar de fusie tussen Trek Mining, Newcastle Gold en Anfield Gold om het nieuwe bedrijf Equinox te vormen, een deal had gemaakt met Equinox en Sandstorm Gold. Sandstorm Gold verkocht een positie van 4 miljoen aandelen aan Beaty en tevens werd de schuld van Equinox aan Sandstorm Gold door Beaty afgelost. Deze schuld had een nominale waarde van USD 15 miljoen. De totale aankoopprijs van deze deal was USD 18,2 miljoen. De schuld is omgezet in 18,5 miljoen aandelen die door Equinox zijn uitgegeven aan dhr. Beaty.

Na deze transactie bezit het bekende goud streaming bedrijf Sandstorm in totaal 24 miljoen aandelen Equinox en warrants die nog eens recht geven op 9,1 miljoen aandelen Equinox tegen een gemiddelde uitoefenprijs van CAD 2,92. Dit brengt het totale belang van Sandstorm in Equinox op 5,7%.

Het belang van voorzitter Ross Beaty bedraagt na deze transactie 9,8% van de uitstaande aandelen van Equinox, waarmee hij de grootste aandeelhouder is van het bedrijf. Een goed voorbeeld van skin in the game, zo liggen de belangen van de voorzitter op één lijn met die van de overige aandeelhouders.

EN

Equinox Gold doet nieuwe goudvondst
22-02-2018
Het Noord-Amerikaanse Equinox Gold (EQX), het resultaat van een recente fusie tussen Trek Mining (TSX-V:TREK), NewCastle Gold (TSX:NCA) en Anfield Gold Corp (TSX-V:ANF), laat weten dat ze een serieuze goudvondst hebben gedaan in hun Castle Mountain Project in San Bernardino, California (VS). Castle Mountain is een bijdrage van fusiepartner NewCastle Gold, en is een zogeheten heap leach goudmijn die tussen 1992 - 2004 meer dan een miljoen ons goud opleverde. De mijn was een tijd gesloten, maar er ligt volgens beramingen nog 4 miljoen ons goud onder de grond en Equinox is nu bezig met exploratief onderzoek om de beste plek te bepalen voor afgravingen.
De meest recente boorresultaten werden verricht in het East Ridge gedeelte van Castle Mountain en leverde goudcontraties op tussen de 27 - 65 grams goud per ton erts. En dat zijn prima cijfers. Tijdens Q4 FY2017 werden in Castle Mountain in totaal 27 gaten geboord met een totale lengte van 9 km. De gevonden goudconcentraties lagen tussen de 1 - 74 gram goud per ton erts. Equinox

3 maart 2018
Equinox chairman Beaty to buy 10 million shares
The shares will be sold at a price of $1.15 per common share, for aggregate consideration to PRRF of $25.3 million. read more on
https://www.stockwatch.com/News/Item.aspx?bid=Z-C:EQX-2577077&symbol=EQX®ion=C

zie more on
https://web.tmxmoney.com/quote.php?qm_symbol=etg&locale=enBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL