Morgen een ramp dag voor Beleggers? Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 04/02/2018 06:28
Met het verlies op Wall Street van afgelopen vrijdag en de "ruzie in de Tent van President Trump" ziet het er niet best uit voor de beleggers, de komende tijd.
Maar 't zijn niet alleen beleggers, maar ook de inwoners van Nederland straalt de zon niet echt. Mijnheer Rutte en zijn club schreeuwen vanaf de daken dat de economie zo goed draait in Nederland, maar merken de Burgers dat?
't Is LIST & Bedrog!
De pensioenen worden iets verruimd, maar de inhoudingen pakken vrijwel alles terug. En als dat niet gebeurd, dan zijn 't de "lasten" van de Semie Overheid en de Nutsbedrijven die er wel voor zorgen dat vrijwel de middenklasse en die daar onder zitten minder verdienen/overhouden!
Mijnheer Rutte en zijn kabinetten hebben de afgelopen jaren steeds meer naar een toenemende ongelijkheid gezorgd bij het inkomen. In het verleden nam juist de ongelijkheid van inkomen af bij economische groei en dat is NU juist 't omgekeerde.

Dus mijnheer Rutte stop a.u.b. met 't schreeuwen dat 't zo goed gaat of UW rekenmeesters lichten U foutief in/voor.

Wanneer zal de werkelijkheid boven komen?
Maar de bestedingen (lees consumpties) zullen nog niet sterk verbeteren, maar alleen de vervanging van uitgestelde bestedingen zullen gaan toenemen. Je kunt niet altijd blijven uitstellen.
En de meeste bestedingen lazen wij gaan naar de Garagehouders. De nieuwe auto e/o Lease bak moet er eerst komen, maar beiden werken en moeten wel vervoer hebben waar zij van op aan kunnen, moet 's morgens vroeg op tijd bij 't werk zien te komen. Dus zullen de "echte bestedingen" waarop dit Kabinet hoopt later of achterwege blijven.

Nogmaals,
niemand kan in de toekomst kijken, geen analist of waarzegster!
Maar dat de toekomst er lang niet rooskleurig uitziet, dat is voor de redactie wel duidelijk.

De agenda voor deze week met diverse CBS berichten
maandag 5 febr.
Binck Bank met cijfers 2017
In de VS 't ondernemersvertrouwen

dinsdag 6 febr.
TomTom met cijfers 2017
In de VS Handelsbalans
In Duitsland industriële bestellingen.

woensdag 7 febr.
SnowWold 1/2 halfjaarcijfers 2017/2018
Fagron jaarcijfers
ABN AMRO jaarcijfers 2017
In de VS MBA Hypotheek-aanvragen.

donderdag 8 febr.
Jaarresultaat 2017 AKZO NOBEL, SBM, Intertrust, Befimmo, en nabeurs Cofinimmo.
In de VS de werkeloosheid,
In Nederland Inflatie + consumptieprijs index.

vrijdag 9 febr.
Jaarcijfers Flow Traders, Umicore.
CBS industriële productie + bestellingen in Nederland.

Je bent wat je doet.

FrieslandCampina
Garantieprijs februari 2018 – 35,75 euro
29 januari 2018
De FrieslandCampina garantieprijs voor boerderijmelk voor februari 2018 bedraagt 35,75 euro per 100 kilo melk. De garantieprijs daalt daarmee met 1,75 euro ten opzichte van januari 2018 (37,50 euro).
De daling van de garantieprijs is het gevolg van de verwachting dat de melkprijzen van een aantal referentiebedrijven zullen dalen. De neerwaartse trend van de notering van zuivelproducten, met name kaas en wei, zet door als gevolg van het toenemende melkaanbod.
En
Biologische garantieprijs februari 2018 – 49,00 euro
29 januari 2018
De FrieslandCampina biologische garantieprijs voor boerderijmelk voor februari 2018 bedraagt 49,00 euro per 100 kilo melk. De biologische garantieprijs blijft daarmee gelijk aan de biologische garantieprijs van januari 2018. De biologische melkprijzen zullen naar verwachting dalen, dit geldt ook voor de melkprijzen van een aantal referentiebedrijven.

Onze info is dat voor de meeste Veehouders de melkprijs boven de 38 ct per kilo moet liggen, anders draaien zij met verlies.

tijd 07.18
1 bitcoin = 9.300 USA dollar
1 ripple = 0.95220 USA dollar

voetbal uitslagen
03.02. 20:45 Heracles ADO 1 : 1
03.02. 19:45 PSV Zwolle 4 : 0
03.02. 18:30 Heerenveen Twente 1 : 0
02.02. 20:00 Vitesse Groningen 2 : 0

media
Exxon: Alle olievoorraden gaan op.
ExxonMobil, de grootste olieproducent van de VS, stelt dat het al zijn voorraden met fossiele brandstoffen zoals ruwe olie en gas zal opmaken. Tot zeker de helft van deze eeuw zal de vraag ernaar voldoende stijgen, stelt de concurrent van Shell in een vooruitblik. lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1625766/exxon-alle-olievoorraden-gaan-op

reactie XEA.nl
Dus zullen beleggers uit olie waarden stappen OF de olie Mijen zullen andere bronnen aanboren.
Total en andere Olie Mijen zoeken al voor vervangende inkomsten en gaan samen met andere bedrijven zoeken naar innovatieve vormen. Total werkt samen met Corbion/Purac om vervangend plastics te gaan maken.

media,
Analyse: Politiek terug in de tijd van Fortuyn.
Waarom de vice-premier zich zo druk maakt om een partij met twee zetels in de Kamer.
AMSTERDAM - Met de beschuldiging van minister Ollongren dat Thierry Baudet de grondwet met voeten treedt, lijkt de politiek terug in de tijd van Fortuyn. Ook de reactie - Baudet zegt door de bewindsvrouw te worden ’gedemoniseerd’ - klinkt bekend. Dat Baudet zijn persmoment pakt door aangifte te doen van smaad en laster, is wel weer eigentijds. lees verder op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1626196/analyse-politiek-terug-in-de-tijd-van-fortuyn

Manipulaties Goud e.a. metaal.
in de media,
Handelaren gearresteerd voor manipulatie goudmarkt.
Drie banken en verschillende handelaren zijn deze week aangeklaagd voor het manipuleren van de goudmarkt en de markt voor andere edelmetalen. In een grootschalig onderzoek van de CFTC, het Amerikaanse ministerie van Justitie en de FBI werden deze banken en handelaren schuldig bevonden aan spoofing, een techniek waarmee het mogelijk is de markt te manipuleren.

Spoofing
Spoofing is het plaatsen van aan- of verkooporder, zonder de intentie om deze order daadwerkelijk uit te voeren. In plaats daarvan trek je de order weer in voordat iemand een deal wil sluiten. Op deze manier creëer je aanbod of vraag die er in werkelijkheid niet is, met als doel de prijs van de onderliggende waarde te manipuleren. lees verder op
https://zilvergoudwinkel.nl/blog/handelaren-gearresteerd-voor-manipulatie-goudmarkt/

reactie XEA.nl
Dit verbiedt de brochures van de AFM van febr. 2007 en febr. 2009.
Daar staan op blz 8 Voorbeelden van misleidende signalen.
. het in korte tijd en herhaaldelijk inleggen en terugtrekken van orders die hoger of lager liggen dan de laatste bied/laat-prijs.
. het inleggen van orders uitsluitend om deze enkele seconden voor de sluiting van het orderboek terug te trekken of te wijzigen.
ook bij punt 5 't Kunstmatig prijsniveau te beïnvloeden.
. het afgeven van misleidende signalen op een andere wijze.

In de AFM up-date van maart 2017 zijn AL DEZE voorbeelden WEGGELATEN.
Is dit niet vreemd! Waarom waren veel voorbeelden in febr. 2007 en febr. 2009 WEL geldend en NU verzwijgen/niet meer tonen!

AFM
dan rijdt U een scheve schaats! Of interpreteren wij U niet juist?
Laat 't ons weten, ons telefoon nummer is bij U bekend.
Vervolg.
Deutsche Bank zou zich schuldig hebben gemaakt aan het manipuleren van de futurescontracten voor edelmetalen op de COMEX, met als doel het stop-loss niveau van klanten te raken. Daarmee handelde de bank opzettelijk tegen het belang van haar klanten. Daarom legde de CFTC de hoogste boete op aan Deutsche Bank, namelijk $30 miljoen.

Wie kun je als belegger/klant van een Effectenkredietinstelling nog vertrouwen? ALS je eigen bank je al in de wielen rijdt!!!

tijd 10.09
1 bitcoin = 8.981 USA dollar
1 ripple = 0,91351 USA dollar
de meeste crypto munten laten weer verlies zien

tijd 13.27
1 bitcoin = 8.513 USA dollar
1 ripple = 0,85600 USA dollar
de dalende trend bij de crypto munten houdt aan.

media,
- ArcelorMittal toch in race om Bhushan Steel.
- Boeing wil samenwerkingsverband met Embraer.
- Casino Roermond overvallen.
- LEXINGTON - Bij een treincrash in de Amerikaanse staat South Carolina zijn zeker twee doden en vijftig gewonden gevallen, meldt NBC News. Een passagierstrein met acht bemanningsleden en zeker 139 mensen kwam in botsing met een goederentrein.
- BERLIJN - De Duitse bondskanselier Angela Merkel (CDU) verwacht nog moeilijke onderhandelingen met de SPD en CSU voordat overeenstemming wordt bereikt over een nieuw regeerakkoord.
lees verder op www.dft.nlBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL