Hoe veilig is beleggen. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 11/02/2018 07:13
De beste belegging is een eigen woning. Daar een behapbare hypotheek op voor de 1 verdiener en meer niet. Van de woning kun je dan genieten en wel dagelijks. Het komt jaarlijks naar je toe en doe geen domme dingen. Die ernst zien wij wel bij Executie verkopen op TV. Ken je grenzen met hypotheek en twee huizen is uit den boze!
Als je beter bij kas komt te zitten en sparen levert tekort op, maar zorg wel dat je geld apart houdt voor onverwachte dingen t.w. nieuwe wasmachine/koelkast etc.. Daarna komt beleggen om de hoek kijken.
Beleg niet in Hypes zoals de Bitcoin en andere crypto munten.
De eerste zijn de winnaars en dat was in de eind jaren 1960 ook met de "kettingbrieven"! Drie brieven verkopen voor HFL 10 p.st en de 1ste HFL. 10.000,== komt je tegemoet was de slogan eind jaren 1960. Dit bedrag van HFL 10.000 was goed voor een klein huis te kopen.
Een veilige manier van gokken dacht iedereen, maar niet iedereen dacht toen aan een verzadiging van de Nederlandse markt van de Kettingbrief. Dat gebeurde wel en de instroom van gelden werd minder & minder en toen was 't over.

De beste beleggingen zijn die, die je met gelden doet waar je geen dagelijks "Brood" voor moet kopen.
Welke veiligheid biedt 't beleggen?
Beleggen in risico-kapitaal zijn o.a. aandelen. De naam zegt 't al, maar beleggen in Hoofdfondsen te Amsterdam heeft de afgelopen 55 jaar wel rendement opgeleverd. Risico's zitten er wel aan, maar de tijd (lees in de 55 jaar) was bij de meeste te verwaarlozen.
Toen waren AKU, Hoogovens, Philips, Kon. Olie, Unilever en KLM de hoofdfondsen.
AKU (Alg. Kunstzijde Unie) = Akzo Nobel, Hoogovens = Tata Steel, Philips, Kon. Olie en Unilever zijn er nog. KLM is opgegaan in de Air France KLM.
De overblijvers met hun eigen naam zijn hun rendement wel waard gebleven, al had Philips ook een moeilijke periode in die 55 jaar. Het is geen Gloeilampen fabriek in Eindhoven gebleven.

Maar het fysiek edelmetaal was in de jaren 1960 ook een heel verschil in prijs met de hedendaagse prijzen.
Eind 1968 Goud HFL. 4.925, zilver HFL. 261 en platina HFL 22.000 per kilo.

Ook deze metalen hebben geen verkeerd rendement opgeleverd. Alleen Platina was toen al aan de prijs en wie kon dat kopen? Maar goed ook.

Maar de beste belegging van deze drie is/was 't eigen HUIS.
Waardevol en je geniet er dagelijks van, geborgenheid in je eigen HUIS.

Beleggen =
Risico's inschatten en afwegingen maken, maar de belangstelling is, ervaring op doen en zet de STOK nooit tever. Effectenkredieten komen pas aan de orde, als U een ervaring heeft opgebouwd in het beleggen en de risico's kan overzien.
Maak afspraken met Uzelf, winst en verlies nemen. Stel vaste percentages vast voor beiden en voer ze uit. Verlies nemen is 't moeilijkste, maar is meestal 't beste. Niet blijven zitten.

De agenda voor deze week
maandag 12 febr.
Heineken + Holding met cijfers 2017
In de VS de stand van zaken Overheidsschulden.

dinsdag 13 febr.
07.00 Kon. Wessanen met cijfers 2017
Randstad cijfers 2017
Werkeloosheid + Detailhandelscijfers Nederland

woensdag 14 febr.
07.00 uur DSM met cijfers 2017
Telenet Groep cijfers 2017
Nabeurs VastNed met cijfers.
In de VS MBA Hypotheek-aanvragen + Consumptie index, inflatie en Detailhandel cijfers
In Japan diverse cijfers.

donderdag 15 febr.
Relx, Acomo, NN Groep, Besi, Arcadis, Aegon, Airbus Gr. met cijfers.
In de VS werkeloosheid, Industriële Productie + Producentenprijsindex.

vrijdag 16 febr.
Vopak met cijfers
Groothandels gebouw nabeurs.
In de VS Import -en exportprijzen + Consumenten sentiment
en de gehele weel berichten van 't CBS.

In de media
Column: Juncker wil meer geld en macht.
De Europese Unie kost een schijntje. De begroting is te klein om alle ’ambities en uitdagingen’ waar te maken, zo beklaagde topeurocraat Jean-Claude Juncker zich deze week. „Europa is meer waard dan een kopje koffie per dag, denk ik.”
lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1525239/column-juncker-wil-meer-geld-en-macht

LIST & BEDROG
luxe en voor zichzelf een mooi leven en oude dag, DAAR draait 't bij deze gasten alleen om. De BURGERS moeten voor hun voeten liggen en het WERK doen.
Column: Juncker wil meer geld en macht.

"t Recht
Het gevecht voor recht, wordt door de mens beslist. Voor de een doet hij 't goed, terwijl de ander boet, voor 't onrecht wat een mens beslecht.

Cultureel Centrum De Balie te Amsterdam
Daar was vrijdagavond het duel voor de Gemeentelijke Politiek.
Niets daar over in de TV Journaals, maar wat ging de Politiek foutief en dramatisch naar HAAR eigen afgang toe!
Vooral de Heer A. Pechtold werkte met ZIJN optreden naar die afgang van het politiek gebeuren toe.
Deze man is een demoniserende man door zijn manier zoals hij denkt te moeten optreden in onze ogen en daar moet je mee uitkijken.
DAAROM ook niets in de journaals en terecht dat Mijnheer Buma zich schaamde voor het politiek optreden in de Balie te Amsterdam.

Ook niet in de TV journaals dat de P. v.d. A wel in 40 Gemeenten niet meer onder de P. v.d. A. op de lijst komt te staan, maar onder een eigen Gemeente naam, door de P.v.d. A mensen ZELF gekozen naam.

Voetbal uitslagen
10.02 20.45 AZ VVV-Venlo 0 : 0
10.02. 20:45 Heerenveen Roda 1 : 1
10.02. 19:45 Sparta PSV 1 : 2
10.02. 18:30 Heracles Willem II 1 : 0
10.02. 18:30 Utrecht Zwolle 2 : 1

tijd 08.21
1 bitcoin = 8.037.1 USA dollar
1 ripple = 0.93960 USA dollar

media,
Bayer Monsanto moet concurrentie garanderen.
FRANKFURT - De Duitse farmaciereus Bayer moet garanderen dat een fusie met zijn Amerikaanse rivaal Monsanto de concurrentie op het gebied van digitale landbouw niet hindert. lees verder op https://www.telegraaf.nl/financieel/1654237/bayer-monsanto-moet-concurrentie-garanderen

media,
Helikoptercrash Grand Canyon: zeker drie doden.
PHOENIX - Bij een helikoptercrash in de Amerikaanse staat Arizona zijn zeker drie mensen om het leven gekomen. De helikopter met zeven mensen aan boord stortte door een nog onbekende oorzaak neer in de buurt van de Grand Canyon.
lees verder op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1654606/helikoptercrash-grand-canyon-zeker-drie-doden

reactie XEA.nl
Een triest ongeluk met dodelijke afloop. Maar wij hebben ook de Grand Canyon gezien. Prachtig om t zien.

tijd 10.10
Kramer voor de derde maal op de 5 km. Goud bij Olympische spelen.

tijd 10.26
1 bitcoin = 7.881.8 USA dollar
1 ripple = 0.90840 USA dollar
rode cijfers bij onze lijst van crypto munten.

media,
Two Ohio police officers shot dead responding to 911 call
(Reuters) - Two Ohio police officers were shot to death on Saturday while responding to a domestic disturbance in the Columbus suburb of Westerville, and a suspect was wounded and is in custody, officials said. read more on
https://www.reuters.com/article/us-ohio-police-shooting/two-ohio-police-officers-shot-dead-responding-to-911-call-idUSKBN1FU10K

reactie XEA.nl
Waar is respect nog voor de medemens en vooral als je wordt opgeroepen.
Er moet iets los zijn geraakt bij de dader(s)! Strekte wensen wij de achterblijvers van de 2 slachtoffers.
De wereld is zichzelf niet meer.
Respect & dienstbaar waar is dat nog?

En dit
EXECUTION: This photo was taken on the day the 10 Rohingya men were killed. Paramilitary police officer Aung Min, left, stands guard behind them. The picture was obtained from a Buddhist village elder, and authenticated by witnesses. see more on
https://www.reuters.com/investigates/special-report/myanmar-rakhine-events/

Wat 'n wereld!

tijd 12.10
1 bitcoin = 8.055 USA dollar
1 ripple = 0,94617 USA dollar

media,
CIBC World Markets Inc. Trims Holdings in Turquoise Hill Resources Ltd (TRQ).
CIBC World Markets Inc. reduced its holdings in shares of Turquoise Hill Resources Ltd (NYSE:TRQ) (TSE:TRQ) by 47.9% in the fourth quarter, according to the company in its most recent disclosure with the Securities and Exchange Commission. The fund owned 91,370 shares of the basic materials company’s stock after selling 84,010 shares during the period. CIBC World Markets Inc.’s holdings in Turquoise Hill Resources were worth $313,000 at the end of the most recent quarter. Other hedge funds have also made changes to their positions in the company. Goldman Sachs Group Inc. increased its holdings in Turquoise Hill Resources by 149.4% during the second quarter. Goldman Sachs Group Inc. now owns 649,952 shares of the basic materials company’s stock valued at $1,723,000 after buying an additional 389,357 shares during the last quarter. Capital Growth Management LP increased its holdings in Turquoise Hill Resources by 430.9% during the third quarter. Capital Growth Management LP now owns 38,225,000 shares of the basic materials company’s stock valued at $118,498,000 after buying an additional 31,025,000 shares during the last quarter.
read more on
https://registrarjournal.com/2018/02/10/cibc-world-markets-inc-trims-holdings-in-turquoise-hill-resources-ltd-trq.htmlBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL