Dit is de politiek.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 12/02/2019 10:21
Dat staat genoteerd bij de PVV.

Het in stand houden van de politieke status quo lijkt op meerdere vlakken het uitgangspunt van de voormalig ambtenaar. In een interview met deze krant afgelopen december toonde ze geen enkele aandrang om ook maar iets te veranderen aan het politieke systeem in Nederland, bijvoorbeeld via een direct gekozen burgemeester of een correctief referendum.

Oud-minister Johan Remkes had daartoe met zijn staatscommissie juist een stevige voorzet voor gegeven. „Het komt niet in een la”, beloofde Ollongren, maar enige politieke visie op wat ze zelf uit het rapport wil verwezenlijken ontbrak volledig. „Laat die discussie maar gevoerd worden”, sprak de bewindsvrouw, als ware zij ook maar een stuurloos zeilscheepje op de woelige politieke baren.

Natuurlijk, de minister gaat ook de boer op ter bestrijding van ’fakenews’. Maar wat doet haar departement eigenlijk zelf om journalisten hun werk te laten doen?

Deze krant vroeg op wat er de afgelopen jaren is uitgekeerd aan wachtgeld voor Haagse politici. Niet om hen het financiële vangnet te misgunnen als hun baan na een aftreden of nieuwe verkiezingen ineens ophoudt te bestaan. Wel om bloot te leggen dat sommige van de hoogopgeleide ex-politici in de luwte van de publiciteit zich het belastinggeld goed laten welgevallen.

Waar de meesten zoals het hoort snel zelf in hun levensonderhoud voorzien, pakken anderen jaar in jaar uit 70 mille mee naar huis. Een ex-staatssecretaris is zelfs al jarenlang goed voor tonnen aan gratis geld, een recent afgetreden minister in twee jaar al voor meer dan twee ton.

Het ministerie wilde uit privacy-overwegingen niet zeggen wie wie is en verstrekte een geanonimiseerde lijst aan De Telegraaf.

Intussen ging het departement zelf alle ex-politici benaderen om ze te waarschuwen dat de krant met een verhaal bezig was en zou kunnen ’ontcijferen’ wie wie was, compleet met de verwachte publicatiedatum. Zo wisten betrokkenen dat ze een paar dagen maar even de telefoon niet moesten opnemen. Met dank aan de minister van het ooit zo transparante D66.

bron de Telegraaf.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL