RoodMicrotec verwerft extra financiering voor toekomstige investeringen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 29/01/2018 08:33
- Extra investering van €500.000
- Uitgifte van nieuwe aandelen
- Bijdrage aan toekomstige groei
RoodMicrotec, de Nederlandse leverancier van semiconductors en geavanceerde microchips, maakt bekend dat de onderneming extra financiering heeft weten aan te trekken van in totaal €500.000 van een hooggeplaatste belegger in Nederland die zijn huidige belang verder uitbreidt. De heer Lindenbergh, eigenaar van Blikkenburg B.V., heeft besloten zijn investering in RoodMicrotec te verhogen om de onderneming in staat te stellen de transitie naar nieuwe sectoren sneller uit te voeren.

De heer Lindenbergh gaat €500,000 in RoodMicrotec investeren via Blikkenburg B.V. Deze investering komt op het moment dat de onderneming sterk aan het groeien is, en zal RoodMicrotec in staat stellen nieuwe apparatuur aan te schaffen waarmee zij haar ambitieuze groeiplannen kan versnellen.

"Ik houd RoodMicrotecs ontwikkeling al jaren in het oog en heb halverwege 2017 besloten te investeren. De prestaties van de nieuwe directie en de raad van commissarissen hebben mij hierin bevestigd. Hun strategie legt een sterke basis voor de toekomst. Graag draag ik bij aan de toekomstige groei door RoodMicrotec in staat te stellen te investeren in nieuwe apparatuur voor toekomstige toepassingen," aldus de heer Lindenbergh.

De belegger zal 1.530.785 gewone aandelen ontvangen tegen een koers van 0,326 met een lock-up periode van één jaar. Hij zal ook een gelijk aantal warrants ontvangen tegen een conversieprijs €0,42 met een uitoefenperiode van vijf jaar. Wij verwachten dat de transactie met Blikkenburg B.V. zeer binnenkort voltooid zal worden. Na de uitgifte van de 1.530.785 aandelen zal het uitstaande aandelenkapitaal 70.550.793 stuks bedragen

"Ik ben zeer verheugd dat wij zo'n hooggeplaatste Nederlandse investeerder hebben kunnen aantrekken. Hiermee kunnen wij nieuwe apparatuur aanschaffen. Het is fantastisch dat wij de kans krijgen dit soort investeringen te financieren uit onze eigen cash flow aangevuld met deze nieuwe financiering. RoodMicrotec zal nu haar positie kunnen versterken en zich voorbereiden op de toekomstige eisen van de automotive, industriële en healthcare markten," zei Martin Sallenhag, CEO van RoodMicrotec.

tijd 13.26
RoodMicrotec EUR 0,344 +1,1ct vol. 1,3 milj.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL